flaskorna

tänkte bara visa mina nya redskap för vätskebalansen...


Årlig fighten

nu har den första "riktigta" snön kommit... och fighten har börjat. sjukt jobbigt i lederna vid denna tidpunkt på året. Har förmodligen aldrig varit så bra förberedd som i år. Då syftar jag på fysisk kapacitet och även en mental kapacitet. Krävs ju en hel del trots allt att kunna springa i över 3 timmar i sträck. Detta är ju återkommande men likförbannat så känns det lika nedslående varje år? Smärta har ju inget minne men jag tycker ändå att man borde kunna minnas typ -ah, fan ifjol hade jag så där ont i axeln etc. I år ska jag skriva upp en del och se om man kanske kan minnas tillbaka till detta nästa år.

Rosersberg

Skön kvällsjogg med Thomas igår. är nere i Stockholmstrakten och givetvis följde träningskläder med. blev ca 9 km i lugnt tempo. vi sprang och letade en mack/kiosk men allt var stängt. kosten var lite si och så vi får se på onsdag vad jag har för matchvikt. känns som jag är på väg neråt i alla fall.

äntligen lite löpning

Igår var jag ute på en härlig tur, tills det blev så kallt om pitten. det är nog seriöst dags att ta fram vinter tightsen.

hämtade mina nya vattenflaskor beställda från sportamore. en liten och en stor Nike flaska med rem för att hålla i handen när man springer samt en ny camelbak. Kung! kändes lite ovant att springa med en flaska i handen men helt ok. upplevde att man fick bra kontroll hur mycket man drack. ska pröva kamelen vid nästa långpass. btw det 18km igår, kändes ok blev lite tröttare än väntat?? ätit dåligt innan men det är skillnad att ta med lite matsäck typ en bar/gel att käka medan man springer per 45-50:e minut. ska försöka komma ihåg det till nästa gång!

Ännu en dag med tacos!!

Haha typ tredje dagen med tacos som huvudmåltid, äter ganska tråkigt, tur att jag kompletterar med vitamintillskott. Hmm rörig vecka denna vecka men jag ska verkligen försöka hinna med ett långpass på lördag typ 14-15km räcker skulle jag tro, vi får se.

provar en atrox som innehåller glukosamin, har lite besvär i höger arm och armbåge. provar detta en vecka eller två och se om smärtan i armen lindras??

Dag 2

Åt rester sen igår så, det blev tacos, igen.
Jag var ute på en löptur idag men det sög ur kraften totalt???!! blev 8km lite drygt men jag hade tänkt ta milen, jodå det hade väl gått men då hade jag behövt sänkt tempot så pass mycket att det inte hade varit roligt.

Jag har kommit på mitt projekt, jag ska springa högakustenleden i maj nästa år! det är ca 120km, det måste gå. tänkte ha ett snittempo ca 7-7.30 min/km det ger en maxtid på 15h.
För att nå dit har jag några delmål som måste fixas del 1 är att gå ner några kg. del 2 Fixa ett lämpligt träningsprogram för att kunna springa så pass långt, del 3 lära kroppen att äta och springa.

Jag har lite att fundera på hur härdar jag kroppen på bästa sätt? 

Dag 1

Slarvade både med frukost och lunch, blev en stadig middag innehållande 2 rejäla portioner tacos.

Dagsvikten låg på 78kg

VIKTNEDGÅNG

Har alltid massa projekt, men nu är projektet ner 10kg.
Hur? jag har inte en aning, tänkte jag skulle försöka redovisa följande veckor här på min blogg.
 
Idag väger jag 78kg, målet är att gå ner till smått otroliga 67-68 helst lägre.
Anledningen är för att jag vill ha mindre att bära med mig när jag springer.
1:a juni (tror jag det var) springer jag asics stockholm marathon, då vill jag ha så lite som möjligt att bära.
jag har gott om tid... bli av med kilon och träna upp mig.
 
Tänkte försöka som vanligt att träna hårt, försöka leva på sallad och kött, undvika godis de 2 närmsta veckorna.
Precis som alltid, starta med GI gröna listan... nhar funkat förut vi provar igen btw jag gick ner från 1 jan iår till 20 mars ca 14-15kg. så varför inte?? Sprang mitt livs längsta sträcka milen ifjol somras och nu för några dagar sen sprang jag 3 mil, nonstop!! Det är smått fantastiskt för mig.
 
Hm åter till den förbenade vikten. Jag tar ett kort av mig själv imorgon och väger in mig ordentligt samt att jag kommer redovisa så ofta jag kan vad jag har ätit.

RSS 2.0