Snabba pass

Tuggade på idag runt bingorundan och kyrkobacken hittade en ganska perfekt 11k runda, kändes riktigtbra under 5 tempo och 10k under 50 min helt ok så här tidigt efter en lugnare period, pulsen ansåg jag vara något hög, ca 3-5 slag för högt på hela rundan hade ett snitt på 171-2 så det får anses något högt hade gärna legat runt 167-8 den typen av ansträngning var det. Jag hade defenitivt mer att ge men det blir väl ett försök med lite mage/bröst/armar imorgon nu är det dags att börja allvaret... Funderade skarpt på att anmäla mig till Ica-loppet på Alnö för att få en liten extra uttömning på kortpass :), ska sova på saken inatt.

otränad

ja trodde jag var i bättre skick, men dagens långpass visade att jag inte var så tränad som jag trodde... lite drygt 28k blev det, inga skavsår men en "otränadskada". fick samma sak ifjol Då jag sprang långpass på försäsongen, av någon anledning så sparkar jag mig själv, och skosulan är riktigt vass ibland... :'(


På rätt väg

Ja, just nu känns det riktigt bra, bena vill mer trots att de är ganska trötta efter 22,2k, blev ganska imponerad av mig själv tempot låg runt 5,45 trots att det var några månader sen jag var ute på denna distans.
Foten höll bra, pilotten fungerar. foten blev dock lite trött och den är lite öm och det borde den vara eftersom den inte är van att det finns en pilott. Men jag hade inga "stickningar" under löpet och jag fick ut kraften i steget annars har det känts som man har "haltat" lite. Det bästa av allt är jag har fått tillbaka suget att springa. Nu blir det vila ytterligare 1-2 dagar varav en kommer få bli ett fyspass med core/armar. sen på torsdag (förhoppningsvis) så går jag ut på ett lugnt 12k pass och "lyssnar" lite på kroppen och se vad den tycker. Men jag är otroligt glad att snön är borta och att det går att springa i princip var jag vill, trots att jag älskar traillöpning så gillar jag asfalt/grus otroligt mycket också. Jag kommer att klara HCU i år! Blir ett testlopp med målsättning 5 varv runt örsjön ca 60k det blir ett perfekt testlopp för mig. Jag hoppas jag kan få med en medlöpare nåt varv skulle vara grymt skönt. Ser vcerkligen i fram emot denna egna utmaning i början på maj.

Nya tag - HCU 2014

Efter lite torka på löpningen och trytande motivation så börjar jag känna mig på G igen. Fått någon typ av "mortons tå" på högra foten som gjort att det inte gått att springa lika lätt, så det har varit ett bakslag. Varken velat sprungit eller skrivit här på bloggen, Men nu känns det som jag vill upp på banan igen.
Var på ett möte med min nya klubb HCU RC - High Coast Ultra Running Club som för övrigt arrangerar High Coast Ultra 129k och 75k den 28 juni i år, hur coolt låter inte det?
Mötet gav mig inspiration och fick lite tips att göra för att det skulle gå att köra igen. Pilott är det som gäller och det funkar relativt bra känns ganska obehagligt från början men det är en klar bättre löpkänsla. Men ack vad jag har tappat styrka, både core/ben axlar är ganska otränade för tillfället. Mötte en trevlig löpare som heter Örjan som har mycket erfarenhet och duktig löpare. Får känslan att han är ett bra bollplank. Det roliga är att jag har följt han lite på jogg.se och där ser han rentutav lite elak ut men skenet bedrar en otroligt ödmjuk kille som har gjort fina prestationer. Skulle gissa att det är hans fightingface som är på bilden på jogg haha.

Ja HCU, lite drygt 3 månader kvar... längsta passet i år är ca 17-18k så jag har lite att göra, har passat på att gå bort några vinterkilon så matchvikten ser bra ut nu är det bara att träna hårt och smart i 2,5 månader för att nå toppformen. Det taktiska med HCU är klart jag har en ganska klar bild hur jag ska lägga upp loppet. Det absolut svåraste är att ta det lugnt från början då man fortfarande är pigg. 2 primära mål har jag inför HCU, Klara 129k helst under 24h.

Delmål just nu är att i slutet april/maj genom föra 4 varv runt örsjön varannat varv medsol/motsol blir ca 48k som blir ett mycket bra riktmärke hur jag ligger till. så med andra så är det bara att börja öka på långpassen successivt. Ska försöka ligga mellan 3,5-4mil i veckan. Nä nu kan jag inte skriva mer måste ta veckans långtur, målet blir 21,1k :)

RSS 2.0