Endomondo

Har verkligen saknat den på lite löpningar, har kört två pass med min telefon igen. Oehört skönt att t ex ibland att höra rösten säga "5km in twentyfive minutes an 30 seconds, pacetime 4 minutes 45 seconds". jämfört med klockan och det tryckande pulsbandet runt bröstkorgen som inte säger ett knyst, bara en enkel vibration. Det är lite peppande att höra tiden för att trycka på lite extra. Men ibland är det skönt att bara va och springa utan att ha en aning om hur långt och hur snabbt. Men som sagt endomondo är en riktigt bra vän som jag ska köra med i vinter för att få lite extra pepp.

Slut på säsongen

Ja nu är alla tävlingar för i år avklarade med diverse resultat. Nu börjar underhållsträningen. Känner mig nästan lite mätt på löpningen just nu. Orsaken kan vara att de senaste veckorna har varit mer pressade än vanligt för att blivit så bra som möjligt till tjurruset. Så jag har nu bestämt mig att köra utan klocka (bara regga runda) så att kraven på tempo och distans blir helt sekundär. Det blir bara rundor att njuta av.

Satt även igår och kom på att det saknas vinterlopp så därför tänker jag anordna ett lopp i härnösand som jag kallar för? trettondagsloppet? som består av 4 distanser 12k, 24k, 36k och 48k, rundan går runt örsjön 1-4 varv. Förankrade idén med Härnö Trail runner's och en del verkar vara på så det blir av oavsett hur många vi blir. Så nu har jag lite långpass träningar att träna för att orka med ett sånt lopp mitt i vintern. :)

Tjurruset 59.16

Jo det gick ganska bra, hade kanske inte det bästa förutsättningarna och fick lära mig en svidande bakläxa spring inte om du är lite bajsnödig (hade ont i magen 20h efter loppet), dock så ramlade in på en vettig tid och blev in 529:a en bra bit från det tilltänkta målet. Upplevde banan givetvis jobbig dock inte så jobbig som jag hoppats på. Banprofilen hade mycket mer transportsträckor än vad jag hade trott dvs mer raksträckor och svaga långa medlut. Det var kraftiga uppförsbackar men det kompenserades med 4-5min löpning utan motstånd... Ska överföra racedata till endomondo så fort jag kommer hem för en lite djupare analys. Hann tyvärr inte ikapp Tommy som startade 10 min före. Hela laget OKQ8 Härnön genomförde loppet utan att bryta så bara det var en vinst i sig.

Tjurruset 2013

Då var det äntligen dags för tjurruset, har tränat flitigt på slutet men en långdragen förkylning har satt lite käppar i hjulet. Det känns som jag har gjort så mycket jag kan.

Mitt mål är att komma bland de 100 första, det medför att jag måste försöka jaga en tid på under 1h. Sprang på ca 1,16 ifjol från startled 7. I år startar jag från led 3 samt att jag väger ca 6-7kg lättare. Har bra mycket mer löperfarenhet men det återstår att se. Nu är det verkligen upp till bevis.Får lite hjälp på traven iår, Tommy ska starta i gruppen före, ca 10min före så då är jakten igång!! ska bli sjukt roligt att försöka jaga ikapp honom!

RSS 2.0