Resdag

Jaha då var det dags för ännu en utmaning. Nu har jag tränat halvvägs inför tjurruset och och belönar mig med en liten rolig sak på födelsedagen. Tough Viking - 12k hinderbana på Gärdet i Stockholm.
Har under de senaste veckorna bygg lite mer på överkroppen för att klara påfrestningarna, men nu går många tankar i huvudet bla är jag tillräckligt stark?
Dagen blir en total laddning med lite lyxigare kost. matchvikten kommer troligtvis ligga på 70,5-71kg.
Det är förhållandevis OK även om jag gärna legat på ca 68kg.
Återkommer med lite bilder såfort jag har några nerifrån Gärdet där jag senare idag ska hämta ut min nummerlapp.

Skador

Veckan som varit, blev inte så hårt som jag tänkt mig, men förutom löpning så har jag kört 2 inlinespass, grymt bra för axlarna, gick bra ända till att det jag sprang idag och hade känningar i höger knä!!! Det är väl själva satan. 5 dagar kvar till tough viking och då får jag sådana känningar. Och som grädde på moset så har jag en lätt förkylning så just nu är det kurering som gäller. Te och Echinacea. Alvedon, voltaren och ipren. endast dödsfall stoppar mig från Tough V. Sen har jag 5v på att nå topptrim imför tjurruset som jag ska klara under 60 min. Backträningen kommer öka med 50% och intervaller under 3,5 v sen är det bara att ge järnet.

vikten och kosten: Kosten har smygit in lite bättre mat men i liten mängd, sätter dock flera personbästa!!
Vikten har inte rört sig något speciellt men jag gissar att veckolägsta legat runt 68,8 och normalen runt 69,5-71

2 veckor kvar

nu är det nära. blir en ganska tuff träningsvecka hade jag tänkt. tänkte försöka träna 7-9 pass denna vecka och va lite lugnare sista veckan med lite lättare träning.

körde segt backpass med Tommy igår och har lite träningsvärk. men det mesta sitter i höftböjaren, baksida lår och arslet.

veckan som varit. vikten ligger ungefär som förra veckan. det går väldigt sakta just nu, men jag inbillar mig att resultatet kommer. fortsätter med strikt kost. veckolägsta ca 68,5 pendlingen 69,5-71


5 veckor avklarade

Nu börjar det slita mentalt och fysiskt, men jag håller igen minst 1 vecka till. Tycker det inte händer så mycket på vågen men spegelbilden börjar förändras.

Tough Viking närmar sig och nerverna börjar spela en ett spratt. Tänkte precis att på lördag är det 2 veckor kvar... shitshitshit!! Vet inte om jag är fysiskt mogen för denna utmaning men va sjutton det är bara se till att "överleva", konditionen tvivlar jag inte på men styrkan??

Jag har börjat leka med lite fler leksaker som min "stång" så jag kan köra lite chins och dylikt + lite armhävningar för att orka lyfta min egen kroppsvikt. Går dit och drar lite då och då så jag hoppas det ger lite resultat. har väl gått från 2-3 till 10-12 i alla fall. Jag hoppas monkeybars på Tough V inte är längre än 10-13m...

Veckan som varit haft ett bottenrekord på 68,6kg, pendelvikt på ca 69,5-70,5

ökad dos av träning.

kör vidare med relativt strikt kost. inga onödiga kolhydrater. dock så har jag lagt till phase 3 protein innan tränings

passen.

det blev långpass igår 24k och lite kvalitet idag. blev en jävlig backträning med mitt fina nya däck. men det var en häftig känsla när jag körde sista för skojs skull utan däck. då kändes det som man i princip flög uppför backen.

lite info om vikten, veckolägsta som jag kommer ihåg är 69,3 och "normalvikten" har legat runt 70,3-70,8.

boosta

diet, nu har jag hållit på i ca 3 veckor tycker jag märker lite skillnad i spegeln men det går sakta och det känns i träningen att kosten inte är lika bra då "krämen" inte finns där. ska väga in mig på lördag/söndag så får vi se hur jag ligger till. :-D

RSS 2.0